Suur ülevaade: milles Savisaare protsessi osalisi süüdistati ja kuidas kaitsjad peale jäid (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Harju maakohtus mõistis kohtualustest korruptsioonikuritegudes ainsana süüdi keskerakondlasest riigikogu liikme Kalev Kallo, kes Edgar Savisaare sõnul on Eesti poliitika kõige ausam inimene.
Harju maakohtus mõistis kohtualustest korruptsioonikuritegudes ainsana süüdi keskerakondlasest riigikogu liikme Kalev Kallo, kes Edgar Savisaare sõnul on Eesti poliitika kõige ausam inimene. Foto: Eero Vabamägi

Harju maakohtus jõudis oma esimese vahefinišini kurikuulus Savisaare protsess. Tõsi, Tallinna endine linnapea Edgar Savisaar omanimelises kohtuasjas kehva tervise tõttu enam ei osale, ent see-eest seisid ligi kuus aastat väldanud kohtuprotsessi tulemuse ootel viimased neli süüdistatavat – riigikogu liige Kalev Kallo ning ettevõtjad, Silikaat Grupi omanik Vello Kunman, ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg ning legendaarne ärimees, Meritoni hotelli omanik Alexander Kofkin. Süüdi ei ole neist keegi ennast kogu protsessi vältel tunnistanud.

Juhtiva riigiprokuröri Taavi Perni sõnul ei väljendanud kohus, millistele tõenditele tuginedes süüalused õigeks mõisteti või millised etteheited on kohtul prokuratuuri või menetlejate tegevusele. «Kuni ma pole saanud kohtuotsuse terviktekstiga tutvuda, ei saa ma võtta seisukohta, kas me oleme teinud halba tööd või kas on menetluses olnud puudujääke,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles