Yana Toomi assistendiks saab endine Läti eurosaadik (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Europarlamendi saadik Yana Toom
Europarlamendi saadik Yana Toom Foto: Remo Tõnismäe

Europarlamendi saadiku Yana Toomi (Keskerakond) uueks assistendiks tuleb Läti endine eurosaadik Andrejs Mamikins. 

Yana Toom ütles Postimehele, et tema assistent Jevgeni Tamme lahkub 20. jaanuaril ametipostilt. Tamme lahkub, kuna soovib pooleli jäänud kõrgharidust ära lõpetada. Toomi sõnul muutis asja keeruliseks, et Euroopa Parlamendi süsteemis assistentidele keegi kojulendu kinni ei maksa. «Isegi Brüsseli palgaga on see päris valus. Ta otsustas, et tema (Tamme- toim.) prioriteediks on õppimine ja pärast vaatame edasi,» selgitas Toom assistendi lahkumist. 

Andrejs Mamikins.
Andrejs Mamikins. Foto: Euroopa Parlament

Tamme asemele tuleb Läti endine eurosaadik Andrejs Mamikins, kinnitas Toom. «Ta räägib prantsuse keelt, mida minu büroos paraku keegi ei valda,» tõi saadik uue assistendi tugeva külje välja. Lisaks on Mamikins töötanud viis aastat välisasjade komisjonis ning on olnud ka Euroopa Parlamendi Gruusia raportöör. 

«Mina pole kunagi väliskomisjonis olnud, kuid poliitiliselt on see mulle väga huvitav,» täiendades, et Mamikins on igati teretulnud, kuna on seal olnud ning teab kontakte. Toom on praegu ka Iraagi delegatsiooni liige, nüüd, kui Lähis-Idas on eriti kõrged pinged, on tal vaja head partnerit. «Mul on vaja inimest, kes teeb endale asjad selgeks ja aitab ka mul seda teha,» ütles Yana Toom. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles