Maaeluministri nõunikena asuvad tööle Šank ja Toss

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Andrus Toss 2017. aasta talvel Peipsil kala püüdmas. Maaeluministri nõunikuna kuuluvad ühe valdkonnana tema tööülesannete hulka ka kalanduse küsimused.
Andrus Toss 2017. aasta talvel Peipsil kala püüdmas. Maaeluministri nõunikuna kuuluvad ühe valdkonnana tema tööülesannete hulka ka kalanduse küsimused. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Maaeluminister Arvo Alleri nõunikena asusid sel nädalal tööle Ruve Šank ja Andrus Toss. 

Maaeluministri nõunik Andrus Toss on ametis alates eilsest, 1. jaanuarist ning tema nõustamisvaldkonnaks on maapiirkonna organisatsioonid, ettevõtluse areng, maaelu areng, regionaalpoliitika ja kalandus. Täiskohaga tööle asunud ministri nõuniku töötasu on 2500 eurot, kinnitas maaeluministeeriumi esindaja. 

Maaeluministri teine nõunik Ruve Šank on ametis tänasest ning ta töötab 0,4 kohaga. Šank nõustab Allerit organisatsiooni järjepidevuse, suhtlemiskultuuri ja väliskontaktide teemadel. Tema töötasuks on 1000 eurot.

Kumbki nõunikest ei kuulu ühtegi erakonda.

Ruve Šangil on kauaaegne maaeluministeeriumis töötamise kogemus, peamiselt välissuhete valdkonnas, aga olnud ka esindaja rahvusvaheliste organisatsioonide juures (FAO ja WTO).

Andrus Tossil on selja taga pikk omavalitsuses töötamise karjäär, seda alates 2005. aastast. Enne seda töötas Toss Eesti Kaitseväes. Andrus Toss on varem uudiskünnist ületanud muuhulgas ka sellega, et jättis oma lambad hooletusse. Loe lähemalt SIIT

Kolmas ministri nõuniku ametikoht on täitmata, samuti ka kantsleri ametikoht. Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna nõuniku Iiris Saluri sõnul hetkel kolmandat nõunikku ministri plaanis ametisse nimetada ei ole. Kantsleri valikuga tegeleb riigikantslei tippjuhtide kompetentsikeskus. 

Arvo Aller astus maaeluministri ametisse detsembris. Novembri lõpus vabastas valitsus ametist maaeluministeeriumi kantsleri Illar Lemetti, ühtlasi tegi peaminister Jüri Ratas ettepaneku vabastada ametist maaeluminister Mart Järvik.

Koos Järvikuga lahkusid ametitest ka tema kaks nõunikku Maido Pajo ja Mart Ummelas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles