EKRE esitab maaeluministri kohale Arvo Alleri (34)

Postimees
Copy
Maaeluministri kandidaat Arvo Aller on praegu Jõhvi vallavolikogu liige.
Maaeluministri kandidaat Arvo Aller on praegu Jõhvi vallavolikogu liige. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) esitab uueks maaeluministriks praeguse Jõhvi vallavolikogu liikme Arvo Alleri.

Aller ei ole peaminister Jüri Ratasega veel kohtunud.

EKRE esimehe Mart Helme sõnul on Aller oma valdkonnas väga hea asjatundja ja tugeva selgrooga inimene. «Aller on aktiivse inimesena Ida-Virumaal tegutsenud eestluse hoidjana. Kindlasti toob ta valitsusse juurde ka regionaalpoliitilist mõõdet,» ütles Helme.

Mart Helme ütles, et rohkem tal ei ole midagi muud lisada. «Esmaspäeval ta tuleb meie fraktsiooni ja siis on teil võimalik temaga kohtuda ja vastuseid saada. Aga ma praegu ei kommenteeri rohkem midagi,» lausus Helme. 

Aller kuulub Konservatiivsesse Rahvaerakonda. Praegu on ta Jõhvi vallavolikogu liige.

Aller Astus 15. detsembril 2002 Rahvaliidu liikmeks, sel ajal oli erakonna juht Villu Reiljan. EKRE on loodud Rahvaliidu baasil ning Allerist sai Konservatiivse Rahvaerakonna moodustamisel automaatselt EKRE liige.

Arvo Aller kandideeris tänavu märtsis riigikogu valimistel EKRE nimekirjas Ida-Virumaal. Ta sai 283 häält ja ei osutunud selle tulemusega parlamenti valituks.

Arvo Aller kuulub Eesti Maaelu Nõuandeteenistuse juhatusse, Eesti Noortalunike ridadesse ja Eesti konsulentide ühingusse.

Aastatel 2008–2018 oli ta konsulentide kutsekomisjoni liige, sellest viimased kuus aastat esimees. Ta omab taimekasvatuskonsulendi, maaettevõtluse ja finantsmajanduse konsulendi kvalifikatsiooni.

1973. aastal sündinud Arvo Aller on Ida-Virumaa Talupidajate Liidu juht. Ta omandas maaülikoolis agronoomi eriala. Ta on abielus ja üles kasvatanud kaks last. 

Kuku Raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja ütles täna saates «Muuli ja Riikoja», et maaeluministriks võib saada riigikogu liige Merry Aart või Ida-Viru talupidajate liidu juht Arvo Aller.

Riikoja tõdes, et Aller on avalikkuses vähetuntud nimi. «Pärit Ida-Virumaalt, pikaaegne konsulent ja turismitalu pidaja ning sealses taluliidus tegutsev inimene. Kirjeldatakse kui väga head spetsialisti ja väga head valdkonnatundjat, kes võiks ministeeriumisse uut hingamist tuua,» rääkis Riikoja.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles