Valitsuse lagunemisega ähvardanud Martin Helme sööb sõnu: valitsus ei lagune (8)

Postimees
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Pilt videost

Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv rahandusminister Martin Helme, kes ütles kahe nädala eest, et maaeluminister Mart Järviku lahkumine tähendab valitsuse lagunemist, kinnitas nüüd, et valitsus ei lagune.

«Minult on juba küsitud, mis sai minu öeldud seisukohast, et kui Mart Järvik maha võetakse, siis valitsus laguneb. Ei lagune, praegust valitsust on Eestile väga vaja. Meie jäika seisukohta oli vaja, et võtta aeg maha ja rääkida asjad koalitsioonikaaslastega läbi,» kirjutas Helme sotsiaalmeedias.

Helme sõnul oli vaja, et luua järgmisele ministrile normaalne stardipositsioon ja lahkuvale ministrile võimalus väärikalt lahkuda ning erakonnas edasi panustada.

«Minu sõnade mõte kahe nädala eest oli, et otsused teeme ühiselt, mitte ühepoolselt. Ja koalitsioonijuhtide ühine otsus oli maaeluminister välja vahetada,» kirjutas Helme.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna asejuht, rahandusminister Martin Helme ütles kahe nädala eest, 11. novembril koalitsioonipartneritega kohtumise järel, et skandaalide keskele sattunud maaeluministri Mart Järviku lahkumine valitsusest tähendab valitsuskriisi. 

«Siis meil ei ole enam valitsust,» vastas Helme küsimusele, mis saab, kui peaminister Jüri Ratas otsustab, et Järvikul pole kohta valitsuses.

Küsimusele, kas EKRE lahkub sellisel juhul valitsusest, vastas Helme, et siis on usalduskriis mitte ainult ühe ministri vastu, vaid kogu erakonna vastu, kes oma ministrit usaldab. 

«Mina usaldan Järvikut ja arvan, et ta on teinud head tööd. Ma loodan, et meie koalitsioonikaaslased ka usaldavad Järvikut ja me leiame tee edasi,» jätkas Helme. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles