Sotsid kohtusid Järviku uurimiskomisjoni eestvedajaga (9)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Remo Tõnismäe

Täna hommikul maaeluminister Mart Järviku skandaalide üksikasju uuriva komisjoni esindaja, riigisekretär Taimar Peterkopiga kohtunud sotsiaaldemokraadid soovivad peaminister Jüri Rataselt kinnitust uurimiskomisjoni aruande avalikustamise osas. Peaministri büroo juht seda ka kinnitas. 

«Kui komisjon on oma töö ära teinud ja peaministrile ei peaks meeldima see komisjoni tulem, siis kuidas on garanteeritud, et kogu komisjoni materjalid saavad avalikuks?» avas sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar kahtluste tagamaid.

Kinnitust, et kõik uurimisaruanne avalikustatakse, ei saanud anda ka sotsidega kohtunud riigisekretär Taimar Peterkop, kuna tegemist on peaministri otsusega. «Ma loodan, et peaminister kinnitab, et need dokumendid saavad kohe ka avalikkusega jagatud,» sõnas Saar. 

Ratase uurimiskomisjoni loomise plaani on iseloomustatud ka kui katsega võita aega. «Siin on näha selget püüdu lükata olulise otsuse langetamine teiste kaela,» märkis Saar.

Peaministribüroo juht Johannes Merilai kinnitas, et komisjoni järeldused saavad pärast asjaosalistele tutvutamist ka avalikuks. 

Täna hommikul kohtusid riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liikmed riigisekretär Taimar Peterkopiga, et saada selgust maaeluminister Mart Järviku tegevuse uurimiseks kokku kutsutud komisjoni asjus.

Uurimiskomisjon esitab peaminister Ratasele aruande sel nädalal. Komisjoni liikmed on riigisekretär Taimar Peterkop, riigikontrolli esindaja Airi Mikli, õiguskantsleri kantselei esindaja Marje Kask ja riigikantselei õigusloome osakonna juhataja Margus Matt.

Riigisekretärile pandud ülesanne harutada vähem kui kümne päevaga lahti maaeluminister Mart Järviku (EKRE) skandaalide sasipundar aitab valitsusliikmetel aega võita ning annab ka peaminister Jüri Ratasele (KE) võimaluse sisuliste vastuste andmisest Järviku tegemiste kohta senikaua kõrvale hiilida.

  • Loe lähemalt:

Järviku uurimise komisjonil pole voli ministrit vastama sundida

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles