Rohelised: looduskaitse arengukava tuginegu spetsialistide kaasamisele

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lotman..
Aleksei Lotman.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Looduskaitse arengukava ettevalmistamine peab olema kaasav ja avalik ning eelmise kava väljatöötamisel osalenuid tuleb ka teavitada nende töö edasisest saatusest,» märkis riigikogu liige Aleksei Lotman.

Esmaspäeval kuulas riigikogu keskkonnaminister Jaanus Tamkivi vastust Eestimaa Roheliste fraktsiooni 17. detsembril esitatud arupärimisele, mis oli ajendatud aastatel 2004-2006 välja töötatud «Looduskaitse arengukava aastani 2035» ignoreerimisest ja selle asemel uue looduskaitse arengukava koostamise algatamisest, vahendas erakonna pressiesindaja.

Arupärimist kommenteerides tõi roheliste fraktsiooni liige Aleksei Lotman välja, et aastatel 2004–2006 osales looduskaitse arengukava väljatöötamises sadakond eksperti erinevatelt elualadelt, sealhulgas märkimisväärne osa Eesti looduskaitse asjatundjate paremikust.

Arupärimises küsiti põhjust, miks 2007. aasta kevadel ametisse asunud valitsus ei ole siiani suutnud valminud kava riigikokku tuua ning kui suures ulatuses kavatsetakse uue kava väljatöötamisel arvestada senist, paljude asjatundjate osalusel valminud kava.

Oma vastuses keskendus keskkonnaminister olemasoleva kava eelnõu mittevastavusele selle valmimise järel vastuvõetud määrusele, millega sätestatakse riiklikele arengukavadele esitatavad nõuded.

Ministri vastusest ei selgunud, miks on kulunud enam kui poolteist aastat uue arengukava ametliku algatamiseni ega ka see, miks ei ole arengukavaga tehtavast
tööst teavitatud juba valminud eelnõu autoreid ja kaasatud asjatundjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles