Kruuse: Helmed tegid Järvikut ministriks kutsudes suure vea (1)

BNS
Copy
Urmas Kruuse.
Urmas Kruuse. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Endine maaeluminister, reformierakondlane Urmas Kruuse leiab, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liidrid Mart ja Martin Helme tegid Mart Järvikut maaeluministriks kutsudes suure vea. 

«Tänaseks selgunud asjaoludest ilmneb, et EKRE juhid Mart ja Martin Helme on teinud maaeluminister Mart Järvikut tööle võttes suure vea ja peavad ta kiiremas korras vabastama. Ministri käitumine on näidanud, et ta ei soovi oma positsiooni kasutada Eesti maaelu edendamiseks, vaid endaga seotud inimeste huvide kaitsmiseks,» ütles Kruuse. 

«Täiesti kohatu on käitumine PRIA küsimuses, kus minister pole allkirjastanud paberit, et tema allasutus saaks tema nõuniku klientidelt üle 1,1 miljoni euro kahju välja nõuda. Samuti on probleem veterinaar- ja toiduameti poliitiline survestamine, et asutus ei täidaks talle seadusega pandud kohustust toiduohutuse ja rahva tervise eest seista. Kui EKRE juhtkond ise õiget otsust ei tee, tuleb ministrile lähiajal umbusaldust avaldada,» lisas Kruuse. 

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhtpoliitik Martin Helme asus oma erakonnakaaslasest maaeluministri Mart Järviku kaitsele, märkides, et poliitilised vaenlased ehitavad Järviku suhtes täielikku libanarratiivi ning Järviku tagasiastumine on välistatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles