Martin Helme: Järviku tagasikutsumine ei tule kõne allagi (7)

Postimees
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Erik Tikan

Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluva rahandusminister Martin Helme sõnul seisab erakond maaeluminister Mart Järviku taga reservatsioonideta ning tema tagasi kutsumine ei tule kõne allagi.

Kui Järviku nõunikud on andnud talle halba nõu, siis tuleb läbi arutada nende nõunike sobivus, kuid Helme sõnul ministrit see ei kõiguta.

«Augustis, kui toimus Jüri Ratase umbusaldamine, ütlesid mitmed opositsiooni esindajad, et järgmise umbusalduse panevad nad püsti enne jõule. Näeme, kuidas viimastel nädalatel on meedia ja nüüd siis ka prokuratuur selle püha ürituse ette rakendatud ja ehitatakse täielikku libanarratiivi Mart Järviku suhtes. Kõlama tahetakse panna peamiselt kahte sõnumit: esiteks, et toimub lõputu valetamine ja teiseks, et töötatakse vastu tublide ametnike tublile tööle. Mõlemad väited on selgelt valed,» kirjutas Helme sotsiaalmeedias.

Helme nimetas praegu toimuvat koordineeritud ja ette valmistatud infooperatsioonniks järgmise EKRE ministri tasalülitamiseks.

«Järviku vastane rünnak toimub ajal, mil ta ise on Hiinas ega saa adekvaatselt reageerida õhku visatud süüdistustele. Kohe, kui ta tagasi tuleb, saab ta anda oma selgitused nii erakonnale kui avalikkusele,» märkis ta.

Helme sõnul on eriti vastik vaadata, kuidas riigi peaprokuröri kohusetäitja Lavly Perling elab välja oma raevu, lastes küll lõpetada asja Mary Jordani suhtes, küll algatades menetlust, kus kahtlustatavat pole, aga mida esitletakse kui korruptsioonisüüdistust Järviku nõuniku vastu.

«Sisuliselt süüdistab nii meedia kui opositsioon Järvikut selles, et ta teeb oma tööd hästi ja pühendumusega. Ta on nõudnud infot, tegevust ja vastutust oma alluvuses olnud ametitelt. Ta on sisuliselt ja jõuliselt võtnud ette toiduohutuse tagamise Eestis. Ta on nõudnud, et ametid ei tegeleks kodumaist ettevõtlust tappes suvaõiguse kohandamisega näidishukkamiste läbi viimiseks, et varjata oma varasemat tegevusetust ja ebakompetentsust,» kirjutas Helme.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles