Ratas: valitsuses pole kohta huvide konfliktile (27)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy

Valitsuses pole kohta huvide konfliktile ega korruptsioonikahtlusele, teatas peaminister Jüri Ratas maaeluminister Mart Järviku nõuniku Urmas Arumäe suhtes algatatud kriminaalasja kommenteerides. 

Ühtlasi ootab peaminister ammendavaid selgitusi ning adekvaatset reaktsiooni parasjagu Hiina visiiti lõpetavalt maaeluminister Mart Järvikult. Kohtutakse esmaspäeval. Skandaali puhkemise järel pole peaminister Järvikuga suhelnud. «Ta on minuteada Hiinas, ei ole,» sõnas Ratas. 

«Kriminaalasja algatamine ministri nõuniku tegevuse suhtes on väga tõsine signaal. See eeldab ühest ja adekvaatset reaktsiooni ka ministrilt endalt. Poliitilises juhtimises ega valitsuses ei ole kohta huvide konfliktile ega korruptsioonikahtlustele,» kommenteeris Ratas. Küsimusele, kas see tähendab, et minister Järvik peab ametist tagasi astuma, vastas Ratas järgmist: «Ma arvan, et tänases selles olukorras, mis on tekkinud tema nõunikuga, siis ma ei näe mingit võimalust, et see nõunik jätkab. Aga kindlasti Mart Järviku, ministriga, ma soovin kohtuda esimesel võimalusel,» selgitas Ratas. 

«Samuti tehti eile «Aktuaalse kaamera» uudistesaates tõsiseid etteheiteid maaeluminister Mart Järvikule endale. Kavatsen temaga esimesel võimalusel kohtuda ning ootan selles olukorras ammendavaid selgitusi ning vastuseid,» lisas Ratas. «Et kuidas ta ühele volitusele annab oma allkirja ja teisele ei anna. Mis see põhjus on? Ei tulnud ka eilsest «Aktuaalse Kaamera» loost kuidagi see välja, et kuidas siis seda on ta põhjendanud oma ametikaaslastele,» lisas peaminister. 

Pikemat usutlust loe ja vaata SIIT

Prokuratuur asus kolmapäeval uurima, kas kevadel maaeluminister Mart Järviku (EKRE) õigusnõunikuks asunud Urmas Arumäe on piltlikult öeldes kahel toolil korraga istudes seadust rikkunud.

Nimelt on põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) seisukohal, et minister Järviku õigusnõunik Urmas Arumäe takistab neil menetlemast ettevõtteid, keda ta varem advokaadina esindas.

Ministri nõuniku võimalikule huvide konfliktile reageerisid eile ka opositsioonierakondade esindajad. Nii Reformierakonna esimees Kaja Kallas kui ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Indrek Saar kutsusid Järvikut ise tagasi astuma.

«Reformierakond annab EKRE-le esmaspäevani aega, et Järvik ametist tagasi kutsuda,» teatas Kaja Kallas.

  • Loe pikemalt:

Järvik teadis võimalikust huvide konfliktist septembris, kuid küsis nõu edasi

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles