Ministrikandidaat Kaimar Karu: reisimisega probleemi pole (30)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
EKRE aseesimees Martin Helme (püsti) esitles eile ministrikandidaat Kaimar Karu.
 
EKRE aseesimees Martin Helme (püsti) esitles eile ministrikandidaat Kaimar Karu.  Foto: Mihkel Maripuu

Selle valitsuse kolmandaks väliskaubandus- ja IT-ministriks pürgiva IT-ettevõtja Kaimar Karu tõi poliitikasse EKRE aseesimees, rahandusminister Martin Helme. 

Aprillis ametisse saanud Jüri Ratase valitsuses astub peagi ametisse kolmas väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister. Ministrikandidaadiks on viimased kuus aastat Londonis elanud ja töötanud IT-ettevõtja Kaimar Karu (39). Karu kutsus valitsusse EKRE aseesimees, rahandusminister Martin Helme. Karu pole veel otsustanud, kas liitub EKREga. Ühtegi erakonda ta varem kuulunud ei ole.

«Vahepeal ilmselt tasub olla õigel ajal õiges kohas,» vihjas Karu eelmisele laupäevale, kui EKREl oli Tartus volikogu. «Olin ka ise Tartus, saime kokku EKRE esindajatega, rääkisime tuumast ja selle kokkusaamise lõpus nad küsisid, kas ma oleks nõus kaaluma seda,» meenutas Karu. Ta oli Martin Helmega kokku puutunud juba suvel, mil Helme tegi talle ettepaneku olla rahandusministeeriumi esindaja Hariduse Infotehnoloogia SA (HITSA) nõukogus.

Mida te arvate sellest, et kaks teie eelkäijat pole just kaua ametis püsinud? Kui suure surve see teile paneb?

(Naerab). Surve on. Kõigi pilgud on sellele ametile pööratud. Ettevõtted, IT-ettevõtjad, idufirmade juhid, ametnikud, kodanikud ootavad. No pressure, on ju! Ma ei oska väga hästi kommenteerida seda, mis toimus enne mind. Ma saan seda lubada, et omalt poolt teen kõikvõimaliku, et seda tööd võimalikult hästi teha. Ja selle käigus loodetavasti siiski ka veidi kauem vastu pidada.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles