Klandorf: kui Rand tagasi ei astu, ootab teda erakonnast väljaheitmine (9)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.
Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Keskerakonna aukohus teeb juhatusele ettepaneku jätta Monica Rand erakonda, kui ta Tartu abilinnapea kohalt tagasi astub, ütles aukohtu esimees Kalle Klandorf, vastasel juhul ootab Randa Klandorfi sõnul erakonnast väljaheitmine.

«Mina näen siin kompromissi. Kui suudetakse kompromiss saavutada Tartu piirkonna ja Monica Ranna vahel, siis ei ole ju probleeme. Monica Rand jääb siis erakonda edasi ja ilmselt töö läheb edasi,» lausus Klandorf ERRile antud intervjuus.

«Kui ei suudeta saavutada kompromissi, siis ma ei näe palju võimalusi, et erakonna juhatus tuleks mingisugusele teisele otsusele,» ütles ta.

«Meie põhikiri annab suured volitused piirkonna juhatusele ja kui piirkonna juhatus on sellise otsuse vastu võtnud valdava häälteenamusega, siis ma ausalt öeldes ei näe võimalust, et erakonna liige ei täidaks seda piirkonna juhatuse otsust,» selgitas Klandorf.

Kompromiss tähendab Klandorfi sõnul seda, et Rand astub Tartu abilinnapea kohalt tagasi, aga erakonnast välja ei heideta.

Oktoobri alguses jõudis Tartu Keskerakonna juhatus otsusele Monica Rand erakonnast välja arvata, kuna Tartu juhatuse arvates ei kuula Rand kohaliku juhtorgani sõna. Nimelt on Rand keeldunud allumast piirkonna juhi Jaan Tootsi ettepanekule abilinnapea ametist tagasi astuda, kuna ei osutunud valituks piirkonna juhatusse. Tartu linnapeal Urmas Klaasil pole ühtegi halba sõna öelda abilinnapea töö kohta. 

Keskerakonna põhikirja järgi otsustab erakonna liikme väljaarvamise piirkonna juhatus, erakonna juhatus kinnitab selle, kui otsus on põhjendatud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles