Sester: Eestil on Euroopas hulk kasutamata võimalusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester.
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri (IRL) sõnul on Eesti tulnud finantskriisist välja tugevamana kui enne ja areng läheb õiges suunas.

Sester selgitas ERR Uudistele, et lõppev aasta on olnud rõõmustav nii ekspordi kasvu kui tööpuuduse kahanemise osas ning riigi jooksevkonto on nüüd ülejäägis, ootused tulevikule tagasihoidlikumad ja erasektori võlakoormus väiksem kui enne eelmist langust.

«Oleme avatud majandusega ning paraku tuleb tõdeda, et Eesti jaoks oluliste väliskaubanduspartnerite majandusolukord on 2011. aasta teises pooles euroala võlakriisi tõttu märkimisväärselt halvenenud, ka kogu euroala 2012. aasta majanduskasvu prognoose on üle vaadatud ning varasema ligi 2-protsendilise tõusu asemel räägitakse täna juba 0,5-1-protsendilisest tõusust,» selgitas ta.

Samas on Eestil kui majanduskeskkonnal tema arvates Euroopas ja kitsamalt Läänemere piirkonnas kindlasti veel hulk kasutamata võimalusi ning neid saab erinevate majandussektorite ja ettevõtete kaupa endiselt leida ja kasutusele võtta.

Samas lisas Sester, et Euroopa Liit ja rahaliit on siiski väga suuremahuline poliitilise ja majandusliku koostöö vorm riikide vahel ja kui vaadata Eesti mätta otsast, siis on nende liikmeks olemine Eesti inimestele ja ettevõtetele andnud väga palju võimalusi, mida vastasel juhul ei oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles