Helme: leidsime ministrikandidaadi (27)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
EKRE esimees Mart Helme.
EKRE esimees Mart Helme. Foto: Remo Tõnismäe

EKRE esimees, siseminister Mart Helme kinnitas rahvusringhäälingule, et on leidnud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kandidaadi.

«Meil on selle inimesega kokkulepe olemas. Meil on kokkulepe ka peaministriga, et kui ta tuleb Ameerikast tagasi, siis me esitame talle oma ministrikandidaadi,» ütles Helme rahvusringhäälingule.

Helme ei olnud nõus ministrikandidaadi nime veel välja ütlema.

Helme sõnul kutsub ministrikandidaadi kinnitamiseks järgmisel nädalal EKRE juhatus kokku erakorralise elektroonilise volikogu.

Teisipäeva õhtul kinnitas Helme «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus, et endine diplomaat Toivo Tasa, kelle nime Delfi esmaspäeval välja käis, ei ole ministrikandidaat.

Tegemist on EKRE kolmanda väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri otsingutega. Eelmine väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo (EKRE) astus möödunud nädalal ametist tagasi. Põhjuseks riigikogu ees valetamine. Nimelt oli Kingo allkirjastanud töölepingu Jakko Väli palkamiseks tema nõunikuks, aga siis teatas minister riigikogu ees silmagi pilgutamata, et pole seda teinud. 

Kert Kingo lahkumine Stenbocki majast pärast seda, kui andis üle tagasiastumise avalduse peaminster Jüri Ratasele.
Kert Kingo lahkumine Stenbocki majast pärast seda, kui andis üle tagasiastumise avalduse peaminster Jüri Ratasele. Foto: Remo Tõnismäe

Jüri Ratase juhitud Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa valitsus sai ametis olla vaid kaks päeva (ministrid andsid ametivande 29. aprillil 2019), kui väliskaubanduse ja IT-minister Marti Kuusik (EKRE) teatas tagasiastumisest. Põhjuseks oli tema suhtes algatatud kriminaalmenetlus, mis uurib lähisuhtevägivalda. 

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles