Rahvaliit tahab seadusega säilitada senist pensionide maksmise korda

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postiljonid
Postiljonid Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna esitas Rahvaliidu fraktsioon riigikogu menetlusse eelnõu, mis jätab kehtima pensionide väljastamise senise korra ja säilitab võimaluse saada pensioni riigi kulul postiga.

Eelnõu eesmärk on lükata pensionide ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuste kättetoimetamise korra muutmine edasi ning jätkata pensionide ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuste kättetoimetamist seni kehtinud tingimustel, et säiliks võimalus saada pensioni riigi kulul postiga, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Tasuta kojukannet tuleb jätkata vähemalt nii kaua, kuni üleminek uuele süsteemile on korrektselt lõpetatud,» ütles riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni aseesimees Mai Treial.

Ta lisas, et riigikogu jõuab seaduse vastu võtta õigel ajal, kui selleks on koalitsiooni poliitiline tahe.

Praeguseks on selgunud, et sotsiaalministeerium ei ole suutnud ümberkorraldusi teostada selliselt, et oleks tagatud pensionide ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuste probleemideta ja tõrgeteta kättesaamine.

«Viimasel ajal toimunud ümberkorraldused näitavad, et Reformierakonna soov on reformida iga hinna eest, jättes tagaplaanile inimese,» märkis Treial.

Rahvaliidu fraktsiooni hinnangul on pensionide ja puudetoetuste maksmata jätmine jäme põhiseaduse riive.

Rahvaliidu maakonnaühendused on asunud koguma inimeste kaebusi, kelle õigusi on rikutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles