«Olukorrast riigis»: tuleb hakata lahendama uut tüli, Kingo on juba eilne päev (2)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Kert Kingo jäi vahele riigikogule valetamisega ja astus seetõttu sel nädalal väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kohalt tagasi.
Kert Kingo jäi vahele riigikogule valetamisega ja astus seetõttu sel nädalal väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kohalt tagasi. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE) ei jäänud Kert Kingo ministrikohalt vabastamise puhul muid variante, kuid võimuliidus jätkub keeruline olukord, tõdesid ajakirjanikud Andrus Karnau ja Marju Himma tänases Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Tuleb hakata lahendama uut tüli, Kingo on juba eilne päev,» rääkis Karnau, juhtides tähelepanu EKRE volikogu eilsele avaldusele, mis sedastas, et riik peab lõpetama raha eraldamise seksuaalvähemuste huve kaitsvatele ühendustele, ja rahvuskonservatiivide esimehe Mart Helme teatele, et nemad ei käi välja uut nime väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri ametikohale seni, kuni Isamaa erakonda kuuluv justiitsminister Raivo Aeg ei ole nimetanud neile sobivat peaprokuröri kandidaati, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal. Seisukohad, mis on koalitsioonipartneritel Keskerakonnast ja Isamaast kulmud kortsu tõmmanud.

Himma hinnangul on üheselt selge, et Kingol tuli amet maha panna seoses tema valetamisega riigikogu ees.

«See paneb EKRE tugeva surve alla ja lisaks on maaeluministril Mart Järvikul listeeria ümber käiv skandaal,» rääkis Himma. «Ja see paistab EKRE puhul välja, et kui selline skandaal tuleb, siis hakatakse otsima, et keda saaks süüdistada.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles