Kingo jätkamine EKRE juhatuses küsimärgi all (5)

Copy
Kert Kingo EKRE volikogul Tartus.
Kert Kingo EKRE volikogul Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu peab täna Tartus oma istumise. Pea nädala ainult varjul olnud Kert Kingo on ka tänasel partei istungil kohal. 

Postimehe andmeil pole EKRE juhatus veel tegelikult arutanud, kas Kingo pärast esmaspäevast valetamist peaks jätkama erakonna juhatuse liikmena.

Kolmapäeval kohtus juhatus riigikogus Kingoga, kus paljude allikate sõnul oli nüüdseks endine minister ennast õigustanud, kuid polnud vabandanud oma käitumise pärast. Paljude sõnul ei sobi selline käitumine EKRE väärtuste ja poliitilise kultuuriga. 

Teised aga leiavad, et kellel ei juhtuks selline asi, nagu oli Kingol, ning see ei tähenda, et ta poleks hea poliitik. Lisaks tuuakse välja see, et erakonna valijad valisid ta siiski riigikokku, mistõttu on see nende jaoks tõsine argument, miks ta peaks jätkama juhatuses.

Kaotas ameti valetamise pärast

Esmaspäeval ütles Kingo riigikogus saadikute küsimustele vastates, et pole endise Tallinna Televisiooni saatejuhi Jakko Väliga tema nõunikuks saamise teemal kohtunud ega rääkinud.

«Mina ei ole temaga kohtunud, ütlen kohe otse välja!» kinnitas Kingo, lisades, et ta pole Väliga ka rääkinud ministri nõunikuks saamise teemal. «Mina ei ole kohtunud temaga. Väga julgelt võin seda öelda. Me ei ole kohtunud, me ei ole rääkinud sel teemal,» valetas Kingo riigikogus parlamendisaadikute küsimustele vastates.

Kolmapäeva õhtul ütles aga majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, et Kingo oli vastupidiselt väidetule teinud ministeeriumile ettepaneku Väliga töölepingu sõlmimiseks ning see leping oli ka sõlmitud. 

Mõned tunnid hiljem teatas EKRE, et Kingo esitas lahkumisavalduse. «Kujunenud olukorras ei pea ma võimalikuks ministrina jätkata,» ütles Kingo.

Kingo naasmisel riigikokku pidi parlamendist lahkuma Rein Suurkask, kes sai riigikogu liikmeks tänavu 16. mail, kui EKRE fraktsiooni kuuluv Kingo asus tööle ministrina. 

Kuni uue ministri ametisse asumiseni täidab väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kohuseid siseminister, EKRE esimees Mart Helme. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles