Mart Helme: EKRE-l on kolm ministrikandidaati (40)

Ege Tamm
, reporter
Copy
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Sander Ilvest

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme ütles, et kui ministriametist tagasi astunud Kert Kingo riigikogus tööle hakkab, tuleb tal tõenäoliselt oma valetamise kohta selgitusi jagada. Helme sõnul on erakonnal kolm kandidaati Kingo mantlipärijaks. 

Seni ei ole väliskaubandus- ja infotehnoloogia portfelli kandnud minister Kingo eile ilmsiks tulnud valetamist kommenteerinud. Tema eest on seda teinud peaminister Jüri Ratas ja EKRE juhist siseminister Mart Helme.

«Need selgitused tuleb tal paratamatult anda, kui ta tuleb pärast istungitevaba nädalat ülejärgmisel nädalal riigikokku. Ma arvan, et ta ei pääse sellest,» ütles Helme.

Täna koguneb EKRE juhatus ja arutlusele tulevad ka uued ministrikandidaadid. Helme sõnul on erakonnal kolm kandidaati, kes kõik kuuluvad küll erakonda, aga mitte riigikokku. «Kui te arvate, et te tulete sealt ära uue ministri nimega, siis seda täna ei tule,» ütles Helme. Ta lisas, et ametliku kandidaadi nimetamisega läheb veel mõni päev aega.

Peaminister Jüri Ratase sõnul pole minister Kert Kingo tagasiastumisel ja Lavly Perlingu peaprokuröri kandidatuurist loobumisel omavahel mingisugust seost.

«Rääkides peaprokurörist ja valitsuse liikmest on tegemist väga vastutusrikaste kohtadega, siin ei saa olla mingeid mänge ega tehinguid. Juhtunud on need uudised ühel ja samal päeval, aga mingit seost selle vahel loomulikult ei ole,» ütles Keskerakonna esimees Ratas neljapäeval usutluses ERRile.

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo teatas eile tagasiastumisest seoses valetamisega riigikogu ees. Nimelt oli Kingo allkirjastanud töölepingu Jakko Väli palkamiseks tema nõunikuks, aga siis teatas minister riigikogu ees silmagi pilgutamata, et pole seda teinud.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles