Mart Helme: Urmas Simon ei ole meie kandidaat riigi peaprokuröriks (1)

BNS
Copy
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Tairo Lutter

Siseminister Mart Helme kinnitas neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et vandeadvokaat Urmas Simon ei ole EKRE kandidaat riigi peaprokuröri ametikohale. 

Helme sõnul on Simoni võimalik kandidatuur ajakirjanduse poolt välja mõeldud. «Urmas Simon ei ole meie kandidaat riigi peaprokuröri kohale,» kinnitas ta. 

Helme sõnul ei hakka valitsuse esindajad pressikonverentsi laua taga seda küsimust arutama. «Selle vaidleme me lõpuni koalitsiooni sees,» ütles Helme. 

Peaminister Jüri Ratas ütles, et uue peaprokuröri kandidaadi esitab justiitsminister. «Anname talle aega. Hetkel pole minule ühegi kandidaadi nime esitatud,» kinnitas Ratas. 

Justiitsminister Raivo Aeg kinnitas kolmapäeval riigikogu infotunnis, et pärast 31. oktoobrit peab Lavly Perling vähemalt mingi aeg jätkama peaprokuröri kohustes.

«Tõepoolest, see on paratamatu, see on fakt, et järgmise nädala lõpus see ajaraam tõmbab kokku ja Lavly Perlingul on selle esimese ametiaja viimane tööpäev. Tänase seisuga tuleb öelda, et valitsuses ei ole tekkinud konsensuslikku arusaamist selles, et peaprokurörina jätkaks Lavly Perling. Täna on väga selgelt ka jätkuvalt valitsuse töökorralduslik positsioon on see, et valitsuse poolt otsused peavad langema konsensuslikult ja üldise heakskiidu alusel. Nii et küllaltki tõenäoline on tõepoolest see, et 31. oktoobrit Lavly Perling vähemalt mingi aeg peab jätkama peaprokuröri kohustes, sest prokuratuur ei saa ju jääda juhtimata. Ja sealt edasi tuleb meil loomulikult valitsusel – eeskätt minu endal – ja teiseks koostöös valitsusega siis leida järgmised lahendused,» märkis ta.

Aeg kinnitas, et ta on jätkuvalt samal seisukohal, Lavly Perling on riigiprokuratuuri ja kogu prokuratuurisüsteemi juhtimisega saanud hakkama edukalt.

«Prioriteedid, mis on prokuratuuri ette seatud on kas realiseeritud, aga nad on vähemalt töösse võetud, nendega tõsiselt panustatud nende tegevuste alustamisse ja ka prokuratuuri enda prioriteetide seadmisse,» lisas ta.

Justiitsminister vastas riigi peaprokuröri ametikoha asjus Kaja Kallase, Jürgen Ligi, Helmen Küti ja Jevgeni Ossinovski küsimustele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles