Mihkelson: väliskaubandus- ja IT-ministri portfelli võiks sellisel kujul kaotada (3)

Copy
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Konstantin Sednev

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees Marko Mihkelson (Reformierakond) leiab, et Kert Kingo (EKRE) lahkumine väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kohalt loob hea võimaluse selle ameti kaotamiseks ning jagada sellega seonduvad valdkonnad eri ministeeriumide vahel ära.

«Oleme ausad, Kert Kingost poleks esmalt pidanud saama üldse antud valdkonna ministrit. Kevadel väliskomisjonis ei suutnud ta ka veel kuu aega pärast ametisse asumist oma sõnadega lahti seletada, mis on tema kui väliskaubandusministri prioriteedid,» ütles Mihkelson.

«Kahjuks on nii, et ka järgmine minister on määratud ilmselt ebaõnnestuma või vähemalt saab tal olema väga keeruline kogu ülesannete ulatusega hakkama saada. Probleem on selles, et korraga olla hea väliskaubanduse eest seisja ja tinglikult ajalehtede laialivedamise eest vastutaja - see lihtsalt ei saa toimida,» lisas Mihkelson.

Mihkelsoni sõnul on praegu suurepärane võimalus peaminister Jüri Ratasel (Keskerakond) läbi viia valitsuse struktuuri reform, mida on oodanud nii meie ettevõtjad (kaubandus-tööstuskoda on sellise ettepaneku ka äsja teinud) kui ka väliskaubandusküsimusi aastaid arutanud riigikogu väliskomisjon.

«Praeguse väliskaubanduse ja IT-ministri portfelli võiks sellisel kujul kaotada, majandusega seotud valdkonnad liita majandus- ja taristuministri portfelliga ning kõik väliskaubandusega seotud küsimused tuua välisministeeriumi haldusalasse, kus võiks selle (ja näiteks lisaks arengukoostööküsimustele) juhtimiseks luua omaette väliskaubandusministri portfelli,» arvas reformierakondlane.

Mihkelson tuletas meelde, et lisaks Reformierakonnale oli selline valimislubadus ka praegusel peaministriparteil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles