Valitsejad mängivad gaasiaktsiisi langetamise ideega (1)

PM Majandus
Copy
Gaasiaktsiis võib Eestis langeda.
Gaasiaktsiis võib Eestis langeda. Foto: Reuters

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk ja rahandusminister Martin Helme ei välista, et eelarvemenetlus riigikogus võib tuua kaasa gaasiaktsiisi alanemise.

Kokk rääkis ETV saates «Terevisioon», et komisjonis oli eelarvearutelude käigus kütuseaktsiis korduvalt teemaks ning praeguseks on kokku lepitud, et veebruari lõpuks valmib analüüs, mis puudutab nii diisli- ja bensiiniaktsiisi kui ka gaasiaktsiisi, vahendab ERR.

Kokk tõdes, et gaasiaktsiisil on suur mõju nii inimeste kodusoojusele kui ka katmikaladel kurke ja salateid kasvatavatele ettevõtjatele, kelle tootmishinda gaasi hind oluliselt mõjutab.

«Võib ka juhtuda ime, et midagi selle sama riigieelarve ajal muutub,» ütles Kokk, lisades, et eelarve parandusettepanekud saavad tulla alles pärast seda, kui riigieelarve on läbinud kolmapäeval parlamendis esimese lugemise.

Ka Martin Helme tunnistas värskelt saadetud kirjas Eesti Aiandusliidule, et kuigi otsuseid veel tehtud pole, käivad hetkel arutelud kõigile tarbijatele gaasiaktsiisi langetamiseks.

Riigikogu alustab täna järgmise aasta riigieelarve arutamist.

Loe pikemalt ERRist

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles