Tänak kommenteeris Citroëni aerodünaamilisi uuendusi: tundub nagu copy-paste meie auto pealt

Postimees Sport
Copy
Sebastien Ogier  "vana" autoga Walesi rallil
Sebastien Ogier "vana" autoga Walesi rallil Foto: Bradley Collyer/AP

WRC sarjas osalev Citroëni tehasemeeskond on Kataloonia ralli testidel paistnud silma uute aerodünaamiliste detailidega. MM-sarja üldliidri Ott Tänaku hinnangul on Prantsusmaa meeskonna uuendused kopeeritud osaliselt ka Toyota auto pealt.

Kataloonia ralli testidel panid kogenumad rallisõbrad tähele, et Citroëni auto on läbi teinud uuenduskuuri. Rallieelseid kilomeetreid koguti masinaga, mis erines märgatavalt seni nähtust. Uue auto aerodünaamikapaketti oli muudetud rohkem kui kunagi varem pärast masina väljatulekut 2017. aastal.

Citroëni kõneisik ütles väljaandele Autosport, et testidel proovitud detaile nädalavahetusel külge ei panda. Allika sõnul jäävad kõnealused uuendused sel korral kasutamata homologeerimisega seotud reeglite tõttu. Vastavad reeglid on Citroënile takistuseks saanud ka varem. Prantsusmaa meeskond tahtis Walesi ralli eel tulla rajale uue vedrustusega, kuid ka tookord jäi asi homologeerimise tõttu soiku.

Kuigi Kataloonias uuenenud Citroëni veel näha ei saa, on uut autot testidel näinud MM-sarja üldliider Ott Tänak, kes konkurendi masinale oma ausa hinnangu andis. «See näeb välja üsna agressiivne, aga osa detaile näivad natuke nagu copy-paste meie autolt,» teatas Tänak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles