Keskerakond liigub Maripuu umbusaldamise suunas

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Kui peaminister Andrus Ansip ei vabasta väidetavalt avalikkusele valetanud ning töös saamatut sotsiaalminister Maret Maripuud ametist, kaalub keskfraktsioon ministri umbusaldamist.


Seda teatas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar pärast fraktsiooni tänast koosolekut.

«Tegime peaministrile eelmisel nädalal ettepaneku minister Maripuu ametist vabastada, kuid peaministri otsuse asemel toob iga päev uudiseid Maripuu halvast tööst ja selle tagajärjel kannatavatest kümnetest tuhandetest puuetega inimestest ja pensionäridest,» märkis Savisaar.

Savisaare sõnul on täiesti arusaamatu ka vabastatud sotsiaalministeeriumi kantslerile Riho Tapferile sadu tuhandeid kroone hüvitise maksmine.

«See on äärmiselt küüniline, et ajal, mil tuhanded puuetega inimesed on juba mitmeid kuid ilma toetuseta ning kümneid tuhandeid eakaid inimesi ähvardab veebruarist pensionist ilmajäämine, kuldab küündimatu minister Maripuu ametist vabastatud kantslerit,» märkis Savisaar.

«Nii jõhker ministri käitumine näitab, et ta ei ole oma vigadest õppinud, vaid pigem võtab koos oma kamraadist kantsleriga veel maksumaksja arvelt viimast.»

Peaminister Andrus Ansip teatas eelmisel neljapäeval, et Maret Maripuu jääb ametisse tekkinud ja tekkida võivaid segadusi likvideerima, kuid ta ei välistanud, et Maripuu tagasi kutsumine võib peagi taas päevakorrale tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles