Prantsusmaa on mures ISi võitlejate sugulaste pagemise pärast (1)

Copy
Patrulli saatel liikuvad ISISe võitlejate naised Al Holi põgenikelaagris, mida valvavad kurdi üksused. Allikate väitel ootavad ISISele lojaalsed naised, et paari päeva pärast tulevad terrorirühmituse vabaduses viibivad rakukesed neid vabastama, sest kurdide tähelepanu on kõrvale juhtinud Türgi rünnak laagrist põhjapool.
Patrulli saatel liikuvad ISISe võitlejate naised Al Holi põgenikelaagris, mida valvavad kurdi üksused. Allikate väitel ootavad ISISele lojaalsed naised, et paari päeva pärast tulevad terrorirühmituse vabaduses viibivad rakukesed neid vabastama, sest kurdide tähelepanu on kõrvale juhtinud Türgi rünnak laagrist põhjapool. Foto: DELIL SOULEIMAN/AFP/Scanpix

Prantsusmaad teeb murelikuks sadade Islamiriigi (IS) võitlejate sugulase pagemine sunnitud ümberasujate laagrist Süüria põhjaosas Türgi pealetungi ajal. 

«Loomulikult oleme mures selle pärast, mis võib juhtuda, ning just seetõttu soovime, et Türgi lõpetaks nii kiiresti kui võimalik interventsiooni, mida see on alustanud,» lausus pühapäeval valitsuse pressiesindaja Sibeth Ndiaye telekanalile France 3.

Kurdi administratsioon Põhja-Süürias teatas, et Türgi pommitamine sunnitud ümberasujate laagri lähedal põhjustas Islamiriigi võõrvõitlejate pea 800 sugulase põgenemise. 

Kurdid ja mitmed välisriigid on korduvalt hoiatanud, et vaenutegevus võib õõnestada võitlust äärmusrühmituse Islamiriik vastu ja võimaldab džihadistidel vangistusest pääseda. 

«Ma ei tea täna, kes täpselt on laagrist pagenud inimesed; see on valmistanud Prantsusmaale muret alates relvastatd interventsiooni algusest,» lisas Ndiaye. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles