Galerii: Kaja Kallas kritiseeris Reformierakonna volikogul lubadustest taganevat valitsust (20)

Postimees
Copy

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles erakonna volikogul peetud kõnes, et valitsuskoalitsiooni esimese eelarvega tutvudes on selge, et tegemist on sõnamurdjate eelarvega, kus valimiste eel antud magusatest lubadustest järjepanu taganetakse.

«Teadus-arendustegevuseks peaministri allkirjaga lubatud üks protsent SKTst, 100-eurone erakorraline pensionitõus, millest jäi järele ainult 1,40, põllumeeste top-up toetus või teede-ehitus nii põhi- kui ka kohalikel maanteedel jäävad ära,» loetles Kallas.

«Kui enne valimisi oli kõik üle ja raha voolas eelarvest kui küllusesarvest, siis pärast valimisi avastas valitsus, et järsku on kõik puudu, kuigi nii peaminister kui ka rahandusministri kohta hoidnud erakond jäid valitsusse alles. See pole lihtsalt usutav,» märkis Reformierakonna juht.

Kallase sõnul on eelarvest näha, et Jüri Ratase loodud maksukaos üha hoogustub. «Üha rohkem inimesi saab suurema maksuga karistatud, sest teatavasti võtab Jüri Ratase tehtud maksusüsteem keskklassi palgatõusust 31 protsenti. Pole siis ime, et eelarves raporteeritakse üksikisiku tulumaksu laekumiste 25-protsendilisest tõusust,» ütles Kallas.

«See raha võetakse muuhulgas nende tublide õpetajate, päästjate ja politseinike taskust, kelle palgatõusuks leidis valitsus vaid 2,5 protsenti, mis jääb alla ka hinnatõusule,» lisas ta.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles