Kadri Simsoni kabinetiülemaks saab Stefano Grassi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Euroopa Komisjoni energiavolinik Kadri Simson.
Euroopa Komisjoni energiavolinik Kadri Simson. Foto: Euroopa Parlament

Tulevase Euroopa Komisjoni energeetikavoliniku Kadri Simsoni kabinetiülemaks saab itaallane Stefano Grassi. Energeetikavoliniku büroo asejuhina asub tööle Peeter Kadarik ja tiimiga liitub ka Laure Chapuis. 

Simsoni sõnul on tegemist äärmiselt kogenud ja kõrgelt hinnatud euroametnikuga, kes töötab praegu Euroopa Komisjoni asepresidendi, Euroopa Liidu välispoliitika juhi, Federica Mogherini kabinetiülemana. «Grassi on eurokoridorides kahtlemata väga tuntud, mida näitab ka tema tänane positsioon,» mainis Simson.

Stefano Grassi on kuulunud ka Euroopa Komisjoni ametist lahkuva presidendi Jean-Claude Junckeri meeskonda ning töötanud kahe Itaalia peaministri Euroopa Liidu küsimuste nõunikuna. «Tema kogemus räägib enda eest,» ütles Simson.

Energeetikavoliniku kabineti asejuhina asub tööle Simsoniga nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kui ka riigikogus töötanud Peeter Kadarik. Kadarik on omandanud magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis avaliku sektori majanduses ning töötab riigikogus Keskerakonna fraktsiooni nõunik-sekretariaadijuhatajana.

«Minu meeskond tuleb rahvusvaheline, kuid loomulikult mängivad ka eestlased selles tähtsat rolli,» lausus Simson ja lisas, et on Kadarikuga edukat koostööd teinud ning tema sõnul on tegemist inimesega, kellel on toimiv side Eesti ministeeriumite ja parlamendiga. «Olen veendunud, et ta saab uute väljakutsetega edukalt hakkama,» rääkis Simson.

Lisaks Grassile ja Kadarikule kuulub Simsoni tiimi ka prantslanna Laure Chapuis, kes on töötanud nii Siim Kallase kui ka Andrus Ansipi kabinetis, kus ta oli viimati ka kabineti asejuht. Simsoni meeskonnas on koha leidnud ka Eesti eesistumise ajal Euroopa Liidu Nõukogus energeetikavaldkonna eest Brüsselis vastutanud Thor-Sten Vertmann. Simsoni nõunikuna jätkab ka üleminekumeeskonnas sama rolli täitnud Jaan Männik.

Kadri Simsoni meeskonnas on kuus kabinetiliiget ja isiklik nõunik, neile lisanduvad assistendid. Kahe kabinetiliikme puhul käivad alles läbirääkimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles