Järvik kalaskandaalist: meedias ei ole vaja neid asju kajastada (13)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Minister Mart Järvik (keskel) jäi endale kindlaks ka pärast eilset riigikogu maaelukomisjoni istungit.
Minister Mart Järvik (keskel) jäi endale kindlaks ka pärast eilset riigikogu maaelukomisjoni istungit. Foto: Mihkel Maripuu

Maaeluminister Mart Järvik astus enda sõnul M.V.Wooli kalatööstuse kaitseks välja sooviga lõpetada meediasõda. 

Riigikogu maaelukomisjonis eile erakorraliselt jutul käinud maaeluminister Mart Järvik (EKRE) heitis ka kohtumise järel veterinaar- ja toiduametile (VTA) ette paanika külvamist meedias ning toonitas, et augustist saati antud M.V.Wooli kalatööstusettevõtte proovid on olnud puhtad.

VTA kinnitas, et mullu haigestus Eestis listerioosi 28 inimest, kellest seitse suri. Kuuel haigestunul ja kahel surnul leiti olevat just mainitud puhanguga seotud listeeriabakteri tüvi 1247. Sama tüvega bakter leiti M.V.Wooli tehasest ja kalatoodetest. Minister astus kalatööstuse kaitsele möödunud kolmapäeval, kui teatas, et peab lubamatuks Eesti meedias toimuvat «avalikku hukkamist», ning märkis, et olukorras, kus kalatehas M.V.Wool on VTA tegevuse kohtusse kaevanud, ei pea VTA ametnikud meediasse minema kahtlusi külvama, vaid ära ootama kohtulahendi.

Minister Järvik, mis maaelukomisjoni istungil nn kalaskandaali asjus selgemaks sai?

Et vähemalt poolest augustist on ettevõtja (M.V.Wooli – A. P.) proovid olnud puhtad. Eelmisel nädalal võeti proovid viimati, vastused tulevad sellel nädalal. Ja siis tulevad ka VTA järgmised otsused, mida mina ei oska kommenteerida.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles