Väliskomisjon otsustab Reitelmanni lülitamise ENPA delegatsiooni neljapäeval

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Riigikogu istung.
Riigikogu istung. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Riigikogu väliskomisjon otsustab neljapäeval, kas aktsepteerib Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esitatud Urmas Reitelmanni kandidatuuri Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee delegatsiooni, ometigi opositsioon ootaks eelnevalt Reitelmannilt vabandust tema varasemate ütluste pärast, Reitelmanni enda sõnul on ta juba vabandust palunud. 

Väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa (Keskerakond) ütles ERRile, et komisjon nõunikud valmistavad ette neljapäevaseks istungiks projekti ja siis saab komisjon lõplikult otsustada, kas nõustutakse või mitte, lisaks Eesma sõnul sõltub hääletusele panek komisjoni liikmete soovist. 

Reformierakonna saadik, komisjoni aseesimees Marko Mihkelson selgitas, et kuna ENPA on inimõiguste kaitsmisele pühendunud organisatsioon, siis peaksid ka delegatsiooni liikmed olema sellised, kellele ei saa selles punktis etteheiteid teha. 

«Kuna on meedia tähelepanu selles küsimuses, siis on tal suurepärane võimalus seisukoht, mida ta täna komisjonile väljendas, ka avalikkusele meedia vahendusel öelda viisil, kus ta need võtab tagasi või väähemalt rõhutada, et riigikogu liikmena ja väliskomisjoni liikena kõigiti jagab Eesti välispoiitika põhilisi väärtuspõhimõtteid,» ütles Mihkelson.

Urmas Reitelmann leiab, et on juba vabandanud ega pea kordamist vajalikuks: «See oli viga, et ma seda postitasin, loomulikult oli viga, seda ma tunnistan ja selle eest olen ka vabandanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles