ERJK uus liige on Heiki Sibul

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Heiki Sibul juhtis riigikogu kantselei tööd 17 aastat.
Heiki Sibul juhtis riigikogu kantselei tööd 17 aastat. Foto: Toomas Huik

Endine riigikogu kantselei direktor ning vabariigi valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul asub erakondade rahastamise järelevalve komisjoni liikmeks. 

«Olen nõus enda nimetamisega Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni liikmeks vabariigi valimiskomisjoni poolt,» kinnitas Sibul vabariigi valimiskomisjonile esitatud teates. 

2012. aasta septembris valiti Sibul Eesti Interneti Sihtasutuse juhatuse esimeheks.

Sibula läheb ERJKsse endise komisjoni liikme Vello Pettai asemel. Tartu Ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai lahkus ERJKst, et siirduda tööle Saksamaale.

«Olen 1. oktoobrist DAAD külalisprofessor Jena Ülikooli juures Saksamaal ning 1. märtsist direktor European Centre for Minority Issues juures Flensburgis. Ehk siis lähiaastatel olen alaliselt Saksamaal ning ei saa seetõttu oma kohuseid rohkem täita,» ütles Pettai ERRile.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon on erakonnaseaduse alusel moodustatud haldusorgan, mis loodi 27. märtsil 2011. Komisjoni ülesandeks on kontrollida erakonna, valimisliidu ja üksikkandidaadi tegevuse vastavust erakonnaseaduses sätestatud nõuetele.

Komisjoni tööks on põhiliselt erakondade, aga ka valimisliitude ja üksikkandidaatide rahastamise aruannete kogumine, kontrollimine ja avalikustamine.

ERJK liikmed on Liisa Oviir, Kaarel Tarand, Airi Mikli, Heiki Sibul, Väino Linde, Helen Hääl, Kalle-Kaspar Sepper ja Raul Siem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles