President kuulutas töölepingu seaduse välja

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölepinguseaduse eelnõu vastane ametiühingute pikett 2008. aasta jaanuaris.
Töölepinguseaduse eelnõu vastane ametiühingute pikett 2008. aasta jaanuaris. Foto: Peeter Langovits.

Täna töölepingu seaduse välja kuulutanud president Toomas Hendrik Ilves kritiseeris seaduse rakendussätete peatükki, kust leidis mitu ebakõla.


«Vajadus uue töösuhteid reguleeriva seaduse järele on ilmne. Samas on kahetsusväärne, et seaduse rakendussätete peatükis on mitmeid ebakõlasid,» rääkis Ilves.

Kõige märkimisväärsema näitena võib Ilvese väitel tuua sätte, millega muudetakse seaduse süümevande andmise korra kohta 7. paragrahvi ehk seega sätet, mille toime on 16 aastat tagasi lõppenud ning mille muutmine aastal 2009 võib põhjustada segadust.

«See jätab mulje, et mitme ministeeriumi koostöös valminud seaduseelnõu koostamisel ja selle hilisemal menetlemisel riigikogus ei süvenetud vajalikul määral, mis ei suurenda lugupidamist ja usaldust seaduslooja vastu,» rääkis Ilves.

«Loodan, et enne seaduse jõustumist 1. juulil 2009 teeb riigikogu seadusesse asjakohased muudatused ehk teisisõnu - parandab oma praagi.»

Ilves meenutas, et presidendi ülesanne on otsustada, kas seadused on põhiseadusega kooskõlas, mitte juhtida tähelepanu seadustesse sattunud lohakusest tulenevatele vigadele.

«Praegu peab riigipea täitma paraku ka seda rolli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles