Rakvere linnapeaks on tõusmas Triin Varek (1)

BNS
Copy
Triin Varek.
Triin Varek. Foto: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja

Rakveres sõlmisid Keskerakond, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond uue koalitsioonilepingu ning linnapeakandidaadiks on Keskerakonna liige Triin Varek.

Rakvere linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Siret Kotka-Repinski sõnul jõudis uus võimuliit kiiresti kokkuleppele, sest osapoolte prioriteedid kattusid suuresti.

«Keskerakonna jaoks on tähtis, et jätkuks Arvo Pärdi Kontserdimaja rajamine,» ütles Kotka-Repinski. «Lisaks teede ja tänavate ehitusele soovime koolimajadesse tuua kaasaegse mööbli. Tahame tõsta tugispetsialistide palka ja kehtestada ühistranspordis tasuta sõidu õiguse.»

Pühapäeval toimub Rakvere linnavolikogu istung, kus valitakse linnapea ja abilinnapead.

Rakvere linnavolikogu umbusaldas möödunud nädalal senist linnapea Marko Torm. Tema umbusaldamise poolt hääletas 11 volikogu liiget ehk täpselt nii palju, kui selleks vaja.

Linnapea soovisid ametist vabastada Siret Kotka-Repinski, Valeri Vaselenko, Andres Jaadla ja Allan Jaakus keskerakonna fraktsioonist, sotsid Velvo Väli ja Kelly Konetski-Ramul, EKRE esindajad Anti Poolamets ja Marti Kuusik, sõltumatu Roman Kusma ning Isamaa esindajad Kert Karus ja Olev Puldre. Tormi jätkamist toetas reformierakonna fraktsioon täies koosseisus ehk kuus volikogu liiget. Mihkel Juhkami ja Sven Hõbemägi hääletusel ei osalenud, Marko Pomerants ja Liidia Bobkova puudusid.

Siret Kotka-Repinski sõnul viisid Tormi umbusaldamiseni tema juhtimisstiil ja sealt tulenenud usalduskriis. «Tänasest hääletamisest võib näha märke, kes uue koalitsiooni moodustavad,» lausus Kotka-Repinski möödunud nädalal. 

Ametist tagandatud linnapea Marko Torm lausus, et on olnud Rakvere linna või Lääne-Virumaa teenistuses aastast 2006. «Ma saan, käsi südamel, tunnistada, et olen andnud endast kõik ja peeglisse vaadates ei ole mul enda ees häbi,» ütles Torm.

Ta kinnitas, et tegi kõike südamest ja kirglikult ning see oli võimalik, kuna linnavalitsuses töötavad head ja tublid inimesed. «Oli äge sõit need kaks aastat,» kommenteeris ta oma aega linnapeana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles