Helme nõunikust saab EKRE esindaja ERJKs

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Raul Siem
Raul Siem Foto: Erakogu

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) nimetas erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) põhiliikmeks siseminister Mart Helme nõuniku Raul Siemi. 

Siem töötab siseministeeriumis siseminister Mart Helme nõunikuna. Äriregistri andmetel kuulub Siem EKREsse alates 2. augustist 2016. Siemil on üle 20 aasta kogemust tippjuhtimises ning õigusvaldkonnas. 

​Siem oli 2017. aasta kohalikel valimistel EKRE esinumber Rae vallas. Oma valimisplatvormil lubas ta tuua vallajuhtimisse inimsõbralikkust ja läbipaistvust, sealhulgas lõpetada korruptsioon ja onupojapoliitika ning lõpetada maksumaksjate raha raiskamine. Siem sai 164 häält ja sai valitud Rae vallavolikogusse.  

Seni on erakonda ERJK-s esindanud asendusliige Ardo Ojasalu. Septembri alguses ütles ERJK juht Liisa Oviir, et EKRE pole riigikogu valimiste järel nimetanud komisjoni omapoolset esindajat, pidades taolist suhtumist kahetsusväärseks. «Minu arvates on see väga selgelt demokraatia põhimõtetega vastuolus olev käitumine. Et me ei järgi neid reegleid, mille me ise oleme kehtestanud,» ütles ta kokkuvõtteks.

EKRE nimetas oma liikme septembri keskel. Järgmine ERJK koosolek on 24. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles