Sotsid ja oravad boikoteerisid taas Ratast (25)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tiina Oja

Sotsiaaldemokraadid ja reformierakondlased boikoteerisid tänases riigikogu infotunnis peaminister Jüri Ratast. Sama tegid nad ka möödunud nädalal

Tänases riigikogu infotunnis oli riigikogu liikmete küsimustele vastamas peaminister Jüri Ratas, keskkonnaminister Rene Kokk ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Esimesena on riigikogus vastamas peaminister Jüri Ratas ning ainsa seni päevakavas oleva küsimuse esitab talle endine keskerakondlane, praegu fraktsioonitu Raimond Kaljulaid. Teemaks on Sinise Äratuse tegevus. 

Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liikmed panid protesti märgiks seljad kokku ka eelmisel nädalal ja otsustasid, et ei esita peaminister Jüri Ratasele riigikogu infotunnis mitte ühtegi küsimust.

«Näeme, et Jüri Ratase sõnast selles valitsuses ei sõltu [midagi]; küsime neilt, kelle sõnast sõltub,» selgitas sotside juht Indrek Saar möödunud nädalal. Samuti ei ole opositsioon rahul peaministri suhtlusstiiliga nii tema umbusaldamisel augusti lõpus kui ka möödunudnädalases riigikogu infotunnis küsimustele vastates. «See on üsna tihti ülevalt patroneeriv. Arvame, et inimeste omavahelises suhtluses ei peaks sellist tooni kasutama,» lisas Saar. 

Tänases riigikogu infotunnis vastas keskkonnaminister Rene Kokk küsimustele taastuvenergia, maade hindamise, kliimapoliitika, energeetika, kliimaneutraalsuse ning keskkonnapoliitika kohta.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps vastas küsimustele kaasava hariduse, hariduse eksperimentide, laste liikumise, Haridus- ja Teadusministeeriumi eelarve, eestikeelse hariduse, hindamise, haridusvaldkonnas toimuva, õpetajate palkade ning rahastuse kohta.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles