Eestis on sel hooajal lastud poolsada karu

BNS
Copy
karu
karu Foto: Tomi Saluveer

Kütid on tänavu küttinud lubatud 63 karust 50 ja järgmisel nädalal lisandub veel seitse luba.

Keskkonnaameti statistika kohaselt on käimasoleval hooajal lastud üle Eesti 50 karu. Enim loomi on lastud Ida-Viru- ja Jõgevamaal, kus kummaski maakonnas on kütitud üheksa looma. Kaheksa karu on lastud Lääne-Virumaal ja kuus Tartumaal. Harju- ja Järvamaa jahimehed on kummaski maakonnas tabanud viis looma.

Kolm karu on sel hooajal lasknud Raplamaa kütid, Pärnu- ja Viljandimaa jahimeeste saagiks on langenud kummaski maakonnas kaks looma. Valgamaa kütid on lasknud ühe karu. Samas pole Põlvamaa kütid tabanud ühtegi karu, kuigi limiit lubab lasta kolm looma. Lääne-, Saare- ja Võrumaal sel hooajal karusid lasta ei tohi.

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko ütles reedel BNSile, et osa maakondi saab järgmisel nädalal karude laskmise lube juurde. Rakko sõnul läheb maakondade vahel jagamisele seitse karuluba. «Meil on reservis on seitse looma laskmise load, et kui on kuskil piirkondades kahjustusi, siis saame sinna lisa anda,» ütles ta. «Ilmselt saavad lisa karurikkamad piirkonnad keskmaal ja Ida-Eestis. Lõuna-Eestis ja saartel on populatsioon hõre ja sinna juurde ei anna.»

Eestis tohib karujahti pidada varitsus- või hiilimisjahina 1. augustist 31. oktoobrini ja Rakko sõnul on hooaeg siiani kulgenud üsna tavapäraselt. «Ei oskaks seda hooaega kuidagi eriliselt esile tuua,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles