Raevukas lind tappis Austraalias jalgratturi (1)

Copy
Suurleigar muutub agressiivseks kevadisel paaritumisperioodil.
Suurleigar muutub agressiivseks kevadisel paaritumisperioodil. Foto: Peter Parks / AFP / Scanpix

Austraalias suri eile eakas spordihuviline, keda jalgrattasõidu ajal ründas varest meenutav suurleigar  – mees sõitis linnu eest põgenedes teelt välja.

76-aastane jalgrattur sai ränki peavigastusi, kui sõitis teelt välja ja põrkas vastu pargi piirdeaeda, teatas politsei. Hoolimata kiirabitöötajate pingutustest tema elu päästa suri mees hiljem haiglas.

Pikeerivad suurleigarid on Austraalias kevaditi tavalised ning põhjustavad oma raevuka lennustiiliga sageli ratturitele või jalakäijatele vigastusi, kuid surmaga lõppevad õnnetused on harvad.

Politsei kinnitusel koostavad nad Uus-Lõuna-Walesi osariigis Wollongongis toimunud rünnaku kohta koronerile raporti.

Kohaliku ajakirjanduse väitel on samas pargis toimunud juba mitu linnurünnakut.

Austraalias elutsev suurleigar erineb oma Euroopa sugulastest selle poolest, et võib paaritumishooajal võib muutuda agressiivseks ning rünnata oma territooriumile sattuvaid inimesi.

Paari aasta eest filmis Austraalia jalgrattur Leigh Owens, kuidas suurleigar teda ründas, ning väitis, et just seesama lind on teda kiusanud juba kolm aastat. Victoria osariigi Wonthaggi elanik Owens rääkis toona, et sama lind oli laskunud mitmel puhul hooga tema suunas ning küünistanud tema kiivrit.
Paari aasta eest filmis Austraalia jalgrattur Leigh Owens, kuidas suurleigar teda ründas, ning väitis, et just seesama lind on teda kiusanud juba kolm aastat. Victoria osariigi Wonthaggi elanik Owens rääkis toona, et sama lind oli laskunud mitmel puhul hooga tema suunas ning küünistanud tema kiivrit. Foto: Leigh Owens / Caters News Agency / Scanpix

Alles selle kuu hakul tekitas pahameelt ühe Sydney piirkonna otsus lasta maha nn koletislik suurleigar, kes oli sealseid elanikke hirmutanud juba aastaid.

Erakordselt agressiivne lind oli rünnanud linna kirdeosas asuvas Hills Shire’is mitut inimest, kellest osa sattus ka haiglasse. Väidetavalt olla üks sealne elanik saanud pärast kokkupuudet linnuga südamerabanduse.

Liik on Austraalias kaitse all, kuid kohalikel võimudel on õigus teatud isendite ohjamiseks teha eriotsuseid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles