Keskfraktsiooni asus juhtima Kersti Sarapuu

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Kersti Sarapuu
Kersti Sarapuu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

​Keskerakonna riigikogu liikmed valisid täna fraktsiooni uueks esimeheks Kersti Sarapuu. Fraktsiooni varem juhtinud Kadri Simsonist saab Euroopa Komisjoni energiavolinik. 

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni aseesimehena jätkab Siret Kotka-Repinski ning uueks aseesimeheks valiti Andrei Korobeinik. Korobeinik on Keskerakonna liige olnud vähem kui pool aastat. Pärast Keskerakonna nimekirjas riigikokku kandideerimist ning asendusliikmena parlamenti pääsemist teatas ta aprilli lõpus erakonnaga liitumisest.

Fraktsioonijuhiks valitud Kersti Sarapuu oli fraktsiooni esimees ka eelmises riigikogu koosseisus. Ta soovib, et fraktsioon pakuks igakülgset tuge valitsusele ja peaminister Jüri Ratasele. «Keskfraktsioon on valitsusele oluline partner ning teeme kõik, et seista oma meeskonnaga nii valijate kui ka kõigi eestimaalaste eest,» sõnas Sarapuu.

Keskfraktsiooni senine esimees Kadri Simson teatas neljapäeval riigikogust lahkumisest. Simson asub Euroopa Komisjonis energiavolinikuks. «Kersti oskab oma inimesi väärtustada, toetada ja õiglaselt kohelda – nagu ühele juhile kohane,» kiitis Simson.

Kersti Sarapuu on ka erakonna volikogu esimees. Siret Kotka-Repinski on olnud nii riigikogu XII kui ka XIII koosseisu liige, ta on Lääne-Virumaa keskerakondlaste juht. Andrei Korobeinik kandideeris riigikogu valimistel Keskerakonna ridades ning valiti 1133 häälega XIV koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles