Yoko Alender: riigikogu esimees ei pidanud kinni parlamentaarsest heast tavast (36)

Copy

Reformierakonna liige Yoko Alender lahkus tänaselt riigikogu istungilt, kuna tema meelest riigikogu esimees Henn Põlluaas ei pidanud kinni heast poliitilisest kultuurist. 

«Sest ma arvan, et riigikogu esimees ei pidanud kinni parlamentaarsest heast tavast ja kultuurist. See, mida ta tegi, oli poliitiline teater ning see on minu meelest Eesti riigikogusse sobimatu,» selgitas Alender, miks ta lahkus istungilt. Tema meelest ei kõnelenud riigikogu esimees kogu parlamendi nimel. «See, mis seal sündis, oli ilmselgelt mingit laadi parteipoliitiline ärapanemine,» sõnas ta. «Muidugi see, kuidas ka ajalooliste faktidega, kindlasti ajaloolased võivad uurida ja diskuteerida president Pätsi rolli üle, kuid need viited, mida esimees enda kõnes tegi, need ületasid mingi taluvuse piiri.»

Alendri meelest see, mis Saaremäe kõnes toodi välja, et koalitsioon peaks ülesandeks võtma eesti keele arengukava, ei anna koalitsioonile õigust hääletada homme vastu Reformierakonna plaanile.  «Seda on tehtud juba aastaid ning see on juba töös,» sõnas Alender. Ta on kuulnud viimasel ajal, et enam ei soovita poliitikast rääkida, kuna see on muutunud teatriks. «See pole see, mis ta peaks olema,» ütles Alender. 

Ta ei oska öelda, kas riigikogu on koostöövalmis, kuid ta hääletab südametunnistuse järgi, et seista teemade eest, mis on olulised Eesti jaoks ja mida ta kuuleb inimestelt. «Mulle tundub, et pigem tuleks muretseda, kas ka see valitsus on koostöövõimeline. Algatused tulevad tihipeale sealt. Minu meelest pole seal koostööd näha juba algusest peale,» lausus Alender. 

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles