Kert Kingo: e-valimiste usaldusväärsuses ei kahtle ainult EKRE (21)

Kerttu Kirjanen
, suvereporter
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval kohtus väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo Aafrika riigi eSwatini digiministri printsess Sikhanyiso Dlaminiga, kes tuli siia tutvuma Eesti e-valitsemisega.

Kingo rääkis eSwatini digiministriga digiriigi ülesehitamisest. «Printsessi huvitas õigusvaldkond ja juriidiline pool,» ütles Kingo.

Mis puudutab e-valimisi, siis ka sellest oli Kingo sõnul põgusalt juttu. Küsimuse peale, kas juttu oli ka sellest, kuidas EKRE e-valimis ei poolda, vastas Kingo, et see ei ole EKRE seisukoht.

Samas ütles rahandusminister Martin Helme tänavu märtsis, et e-valimised ei ole tema hinnangul usaldusväärsed ega kontrollitavad. «E-valimised on täielik häbiplekk,» kommenteeris Helme ETV saates «Esimene stuudio».

Kingo kommenteeris märtsis juhtunut, öeldes et see pole siiski vaid EKRE seisukoht. «Me räägime inimestest, kes ei kasuta e-hääletamist, sest see pole nende jaoks läbipaistev ja usaldusväärne. See ei ole EKRE seisukoht.»

«Paljud ei usalda e-valimisi. Meie eesmärk on teha see turvaliseks, et kõik oleks läbipaistev ja arusaadav,» ütles Kingo.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles