Mart Luik: Keskerakonna kohtuotsus teeb Eesti poliitikas õhu puhtamaks

Copy
Mart Luik.
Mart Luik. Foto: Konstantin Sednev

Keskerakonna vahelejäämine ja kohtu poolt karistamine tuleb Eesti poliitikale kasuks ning teeb õhu puhtamaks, leiab valitsuskoalitsiooni kuuluva Isamaa eestseisuse liige Mart Luik.

Harju maakohus kinnitas neljapäeval riigiprokuratuuri ja Keskerakonna kokkuleppe, mille kohaselt tunnistas erakond end süüdi varjatud rahastuse vastuvõtmises. Kokkuleppe kohaselt mõistis kohus Keskerakonnale karistuseks 275 000 eurot, millest kohe tuleb tasuda 25 000 eurot.

Mart Luik ütles Postimehele, et Keskerakonna ja ettevõtjate varjatud rahadega susserdamine oli kahtlemata häbiväärne ja kahjustas erakondade mainet laiemalt.

«Kuivõrd Keskerakond läks prokuratuuriga kokkuleppele ja tunnistas oma süüd, siis võiks loota, et erakond on sellest teinud põhimõttelised järeldused ja midagi sarnast enam ilmselt kunagi ei kordu. Väike reaalne rahaline karistus oli ilmselt selle kokkuleppe hind,» ütles Luik.

Luige arvates tuleb Keskerakonna vahelejäämine ja karistamine Eesti poliitikale tervikuna kasuks ning teeb õhu puhtamaks. «Erakondade rahastamine Eestis on küllalt läbipaistev ja Erakondade Rahastamise Järelvalvekomisjon oma tegevuses järjepidev, mis muudab varjatud rahaga poliitika tegemise väga keeruliseks. Sellest on Eesti poliitikal ainult võita,» avaldas Luik veendumust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles