Helme: umbusalduse läbikukkumine viib ilmselt Reformierakonna juhivahetuseni (61)

Copy
Rahandusminister Martin Helme (EKRE) valitsuse pressikonverentsil.
Rahandusminister Martin Helme (EKRE) valitsuse pressikonverentsil. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peaminister Jüri Ratase (Keskerakond) umbusalduse läbikukkumine märgib opositsioonilise Reformierakonna poliitilise liini nurjumist ning tõenäoliselt ootab erakonda ees juhivahetus, arvab rahandusminister Martin Helme (EKRE).

«Tänane läbikukkunud umbusaldus peaminister Ratase vastu märgib minu hinnangul Reformierakonna poolt juba valimiste eel valitud poliitilise liini lõplikku nurjumist. Vahel ma vaatan ja ei suuda uskuda, kui halvasti läbi mõeldud ja planeeritud on Reformierakonna käigud koalitsiooni vastu. Võimalik, et nad jätkavad veel mõnda aega peaga vastu seina tagumist, kuid tõenäoliselt hakkavad siiski juba lähikuudel otsima mingit uut sõnumit. Tõenäoliselt ka uut juhti...,» kirjutab Helme sotsiaalmeedias.

Helme sõnul näitas opositsioon, et nad ei usu endasse ega oma sõnumisse. «45 saadikust koosnev parlamendivähemus suutis hääletama tuua 40. See on hale ebaõnnestumine!»

Rahandusministri arvates suutis Kaja Kallase juhtimisel toimunud umbusaldushääletus lüüa tõsise lõhe Reformi ja sotside vahel, samas koalitsiooni reedene hääletus veelgi liitis.

«Arvestades kõike seda tehti tänase umbusaldusega valitsusele suur teene ning sisuliselt anti õige mitmeks järgmiseks kuuks töörahu. Ja nüüd väike tirriteerimine. Äkki see oligi nii kõik plaanitud meie poolt?»

Kommentaarid (61)
Copy
Tagasi üles