EKRE ja sotside koostöö lõi linnapea tooli kõikuma

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Moonaküla rahvakoosolekutel on osalenud küll linnaametnikud, ehitajad ja projekteerijad (oranžides vestides), kuid mitte linnapea Marko Torm, kes elab tegelikult samas linnaosas. Just eiramist heidavad umbusalduse algatajad linnapeale ette.
Moonaküla rahvakoosolekutel on osalenud küll linnaametnikud, ehitajad ja projekteerijad (oranžides vestides), kuid mitte linnapea Marko Torm, kes elab tegelikult samas linnaosas. Just eiramist heidavad umbusalduse algatajad linnapeale ette. Foto: Ain Liiva

Üleeilsel Rakvere volikogu istungil tehti ajalugu: muidu vastanduvad sotsid ja EKRE panid seljad kokku, et võtta maha reformierakondlasest linnapea Marko Torm. 

Kuna üleriigilises poliitikas pole üksteisele rohkem vastanduvaid erakondi kui sotsiaaldemokraadid ja EKRE, võisid ka Rakvere linnavolikogu koalitsiooniliikmed Kesk- ja Reformierakonnast ning Isamaast olla veel kolmapäeva pärastlõunal veendunud, et opositsioonis valimisliitu Rakvere Heaks esindav Andres Jaadla ei saa kauaaegse linnapea Marko Tormi vastu kuut häält kokku ning umbusaldus kukub läbi. Selle õnnestumiseks oli Jaadlal tarvis just nimelt põlisrivaalide EKRE ja SDE koostööd, kes mõlemad Rakveres opositsioonis. Kõigi üllatuseks leidis ta lausa seitse toetajat, kuid paberile sai kokku siiski kuus nime: fraktsioonitu Roman Kusma, kes lahkus viimaste kohaliku omavalitsuse valimiste järel Reformierakonnast, jäi töö tõttu istungile hiljaks ja tema umbusaldusele alla kirjutada ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles