Helmete tüli politseijuhiga peletas toetajaid EKREst eemale (60)

Ege Tamm
, reporter
Copy

Ministrite Mart ja Martin Helme katse politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher omavoliliselt ametist vabastada võttis Eesti Konservatiivselt Rahvaerakonnalt toetajaid, selgus Postimehe tellitud Kantar Emori uuringust. Vahejuhtum mõjus kehvasti ka kogu valitsusele.

Kui eelmisel kuul tõi käre suhtlusstiil EKRE-le toetajaid juurde, siis augustis pole sama taktika nii edukalt töötanud ja erakonna toetus on 1,8 protsendi võrra vähenenud. Kuivõrd uuring tehti samal nädalal, mil Vaheri ja Helmete konflikt haripunkti jõudis, võib eeldada, et juhtunul oli suur mõju inimeste antud vastustele.

Ehkki EKRE kaotas veidi toetajaid, hoiab partei erakondade populaarsuse tabelis Reformierakonna järel kindlalt teist kohta. Kolmandal positsioonil istub suurte muutusteta Keskerakond, kelle toetus on augustis 16 protsenti.

Häid uudiseid ei too uuring aga ka kolmandale koalitsiooniparteile Isamaale. Ilmneb, et kui praegu toimuksid riigikogu valimised, siis oleks võimalus, et Isamaa jääb riigikogust hoopis välja. Nimelt langes valijate toetus erakonnale alla valimiskünnise – 4,8 protsendini. «Nad on pigem valimiskünnise piiri peal. Tuleb arvestada ka mõõtmisviga, mis võib olla pluss-miinus poolteist protsenti,» ütles Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog. Olgu aga öeldud, et Isamaa on mitmetel valimistel näidanud, et suudab saavutada oma reitingutest parema tulemuse.

Kommentaarid (60)
Copy
Tagasi üles