Juku-Kalle Raid liitub MTÜga Vaba Isamaaline Kodanik

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulane Juku-Kalle Raid ja europarlamendi saadik Indrek Tarand.
Riigikogulane Juku-Kalle Raid ja europarlamendi saadik Indrek Tarand. Foto: Raigo Pajula

Riigikogu liige Juku-Kalle Raid teatas täna rahvusraamatukogus MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik korraldatud kongressil oma esinemise lõpuks, et soovib astuda nimetatud MTÜ ridadesse.

Raid, kes kuulub riigikogus küll Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni, kandideeris parlamenti IRLi ninekirjas sõltumatu kandidaadina ja pole parteiga tänaseni ühinenud.

«Minu arust on üks kõige ogaramaid kodanikuarguse ilminguid «demokraatiat arendav» moodustis «DASA», järjekordne hullus, kus kodanikuühiskonnale eelistatakse kodanikuargust ning parteid. Kui Eestis on tõesti vaja demokraatiat arendada – ja ma usun, et viidates viimastele uuringutele seda on – peaks seda tegema kodanikud. Ilma parteide ja parteilike niiöelda moodustisteta,» leidis Raid oma sõnavõtus.

«Ise pean kõike eeltoodut arvesse võttes avaldama soovi liituda MTÜga Vaba Isamaaline Kodanik, et rääkida kodanikuühiskonna eest ilma DASAta, mis tõlkes tähendab parteilist vaikust ning tüüpilist kodanikuargust,» lisas riigikogu liige Juku-Kalle Raid.

Täna teavitati avalikkust sellest, et europarlamendi saadik Indrek Tarand ühines sellel nädalal vanade isamaaliitlaste algatatud MTÜga Vaba Isamaaline Kodanik, et arendada demokraatiat ilma erakondade demokraatia edendamise sihtasutusteta (DASA).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles