Helme ja Vaher kohtuvad homme hommikul (7)

Copy

Siseminister Mart Helme ning politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher kohtuvad neljapäeva hommikul. Täna lõunal toimus siseministeeriumis tavapärane valdkonnajuhtide kohtumine. 

Helme ütles saates «Otse Postimehest», et leppis kolmpäeval Vaheriga telefoni teel kokku, et kohtuvad neljapäeval siseministeeriumis. Ta lisas, et reedel sõidavad nad ühiselt idapiiri inspekteerima.

Siseministeeriumi teatel kohtuvad Helme ja Vaher ministeeriumis kell 8.30 algaval koosolekul.

«See oli äikesetorm, mis käib üle ja pärast seda on õhk palju puhtam,» ütles Helme eelmise nädala sündmuste kohta. «Mõlemad pooled on teinud sellest oma järeldused.»

Siseminister tunnistas, et ta reageeris «osaliselt emotsiooni ajel». «Mul lõi vererõhu üles,» sõnas Helme.

Helme heitis Vaherile ette, sõnades, et politsei- ja piirivalveametile anti ülesanne tulle välja kärpeettepanekutega, aga mitte esitama ettepanekuid avalikkusele kui sündinud fakti ja seda enne, kui ministeerium on kavale oma heakskiidu andnud.

«Ma ei taha sündmustest ette rutata,» ütles Helme vastuseks küsimusele, milline saab olema tema koostöö politsei- ja piirivalveameti juhiga.

«Koostöövõimalused võivad olla väga formaalsed,» ütles Helme. «Teine koostöövõimalus on see, et me surume aumeestena kätt ja jätkame sealt, kus me pooleli jäime.»

Helme ja Vaheri kohtumisest rääkis möödunud nädalal peaminister Jüri Ratas, kinnitades siis ERRi ajakirjanikule, et Helme soovib Vaheriga rääkida pärast puhkuse lõppu, mis on kolmapäeval. Täna lõunal toimus siseministeeriumis iganädalane valdkonnajuhtide kohtumine, Mart Helme oli samal ajal valitsuses nõupidamisel.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles