Martin Helme: meist kiirgab soov uuendada kogu Eesti riigiaparaati (37)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) tunnistas intervjuus rahvusringhäälingule, et erakond soovib uuendada kogu Eesti riigiaparaati. 

Saatejuht Toomas Sildami küsimusele, kust on pärit Martin Helme umbusk Eesti ametnikkonna vastu, vastas Helme järgmiselt: «Meist kiirgab soov uuendada kogu Eesti riigiaparaati, muuta teda efektiivsemaks ja teha teda selliseks, et ta töötab Eesti jaoks paremal viisil.»

Teatavasti soovisid Mart ja Martin Helme ametist tagandada politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaherit, samuti on nad vastu Lavly Perlingu jätkamisele riigi peaprokurörina. EKRE juhatuse liige Jaak Madison on nõudnud president Kersti Kaljulaidi tagasiastumist. 

Koalitsiooni tervist kommenteerides tähendas ta, et pole oluline, kes kuidas usaldab või kes kellele meeldib, vaid on küsimus, kuidas omavahel kokku lepitakse. «Tähtsust omab see, et me jõuame kolmekesi kokkuleppele,» sõnas ta. 

Helme hinnangul oli peaminister Jüri Ratase esimeses valitsuses Isamaa ja sotsiaaldemokraatidega tüli palju rohkem kui nüüd. «Praegune valitsus on peaminister Ratastele minu arusaamist mööda ikka tükkmaad lihtsam vedada,» täheldas Martin Helme. 

Reedeõhtusel kohtumisel Helme maamajas Pärnumaal arutati nii laiemat poliitilist pilti, kuid ka viimastel päevadel toimunut. «Meil on kolm ja pool aastat asju teha. Me jõuame tegeleda nii raha, personali kui kõikide eelnõudega.»

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles