Kaja Kallas: Ratase ja Helmete kohtumine kriisi ei leevendanud ning Vaher jääb ikkagi tööst ilma (48)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Reformierakonna juht Kaja Kallas.
Reformierakonna juht Kaja Kallas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Peaminister Jüri Ratase ning siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helme tänane kohtumine võimukoalitsiooni usalduskriisile leevendust ei toonud ning politseijuht Elmar Vaher jääb oma ametikohast umbes poole aasta pärast ikkagi ilma, arvab Reformierakonna juht Kaja Kallas.

Reede õhtul Mart Helme ja Martin Helmega kohtunud peaminister Jüri Ratas teatas, et Elmar Vaheri tagandamiskatse oli lubamatu tegu, kuid praeguseks on olukord rahunenud.

Seevastu opositsioonilise Reformierakonna esinaine Kaja Kallas on toimuva suhtes väga kriitiline. «Kes on lugenud kokku mitu korda Jüri Ratas on öelnud, et EKRE käitumine on «täiesti lubamatu» ja «see ei tohi korduda»? Ometi me näeme, et see «täiesti lubamatu» tegevus kordub pidevalt,» kritiseerib Kaja Kallas sotsiaalmeedias peaministrit.

Kallas viitab juhtimisloogikale, mis ütleb, et Mart Helme ja Elmar Vaher ei saa korraga jätkata, sest siseminister ei ole oma etteheiteid PPA juhi osas tagasi võtnud ega tema ees vabandanud ning Vaher ei kavatse vabatahtlikult lahkuda.

«Eesti sisejulgeolekus on igal juhul jätkuv usalduskriis ja see ei ole kuidagi Eesti riigi huvides,» rõhutab Kallas.

«Tõenäoliselt kaotab Vaher oma töö kuskil poole aasta pärast ja praegune «leppimisaktsioon» on ainult eesmärgiga veeta rahulik nädalavahetus. Järgmiseks on sihikul peaprokurör. Tundub justkui EKRE kavatseb lahti saada kõigist juhtivatel kohtadel olevatest inimestest, kes on siiani teeninud Eesti riiki ja kel ei ole mingit pistmist erakondliku poliitikaga. Ja seda kõike Keskerakonna ja Jüri Ratase kätega,» märgib Reformierakonna juht.

Kommentaarid (48)
Copy
Tagasi üles