Pevkur: Helmele ei meeldinud, et tema alluv andis talle mitte sobiva kommentaari (14)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Tiit Loim /

Endise siseministri, reformierakondlase Hanno Pevkuri hinnangul võib politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri töösuhete lõpetamise põhjuseid otsida selgelt Vaheri antud kommentaariga, mis siseminister Mart Helmele ei meeldinud. Vaher kommenteeris rahvusringhäälingus võimalusi kärbeteks politsei- ja piirivalveametis.

«Loomulikult, kui öeldakse politseile, et kärpida ei ole vaja, siis on ju kõik hästi. Aga kõik saavad hästi aru, et politseil ei ole väga palju võimalusi, kust raha kokku hoida,» sõnas Pevkur. 

«Järelikult see ministrile ei meeldinud, et tema alluv andis kommentaari, mis talle ei sobi. Ja selline kättemaks on arusaamatu. Sellise teema peale mingit juurdlust alustada on täiesti jabur. On ka varem palutud ametitel otsida kärpekohti ja see on jõudnud ka meediasse ja seal ei ole midagi eriskummalist. Kui Mart Helme süütenöör nii lühike on, siis on küsimus, kas tema sobib ministriks,» kirjeldas ta.

Pevkuri sõnul on teenistussuhte peatamine erakordne, eriti olukorras, kus peadirektor ütleb välja oma arvamuse ja kommenteerib meediale ajakirjaniku küsimust. «Selle peale teenistussuhet peatada on ikkagi täiesti jabur,» sõnas Pevkur, lisades, et Eesti riigis ei saa olla nii, et on Helme arvamus ja vale arvamus.

«See on küsimus eelkõige peaministrile, kui ühe valitsuse üks minister otsustab käituda niimoodi. […] Pole kindel, kas valitsusjuhina saab usaldada sellist ministrit meeskonnas.»

Siseministrit asendav rahandusminister Martin Helme tegi PPA peadirektorile Elmar Vaherile ettepaneku omal soovil tagasi astuda. Täna kell 14 paiku toimunud kohtumine kestis vaid paar minutit. Helme saabus kohtumisele kahe paberiga: Vaheri nimel valmis kirjutatud lahkumisavaldus, millele ta alla ei kirjutanud, ning siseministri käskkiri Vaheri teenistusest vabastamiseks. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles