Kaja Kallas võimupöördest: uurime võimalusi (64)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Põhjarannik

Reformierakonna juhi Kaja Kallase sõnul käib pidev suhtlus keskerakondlaste ja reformierakondlaste vahel. 

«Eks me ju suhtleme pidevalt, Eesti on väike. Reformierakonnal on soov pakkuda Eestile parimat valitsust. Muidugi me uurime võimalusi, kuidas seda teha. Ja seda me teeme,» kommenteeris Kallas ERRile antud intervjuus kuuldusi Keskerakonna ja Reformierakonna läbirääkimistest uue võimuliidu moodustamiseks. 

Kallas märkis, et valitsuse sada esimest tööpäeva on möödunud räuskamise, solvamise ja vabandamise tähe all. «Ainus kindel tegu, mille valitsus on korda saatnud, on alkoholiaktsiisi alandamine,» kirjutas Kallas blogis. 

«Eelmine valitsus juhtis riigi rahanduslikult tupikusse ja seda pole isegi veel asutud lahendama. Lihtsalt oodatakse sügist ja majandusprognoosi. Samuti pole sisuliselt asutud lahendama Ida-Virumaa ja põlevkivi energeetikaga seotud probleeme. Ollakse võimul lihtsalt võimul olemise pärast,» kritiseeris Kallas. 

Kallase sõnu iseloomustab valitsust palju solvavaid sõnu ja vähe tegusid. «Selleks, et järgmised 100 päeva ei oleks nii armetud, tuleks see valitsus laiali saata ja uuele võimalus anda,»

Kuuldusi Keskerakonna ja Reformierakonna läbirääkimistest uue võimuliidu loomise eesmärgil on keskerakondlasest sotsiaalminister Tanel Kiik kommenteerinud järgmiselt: «Keskerakonnale on kombeks üks valitsuskoalitsioon korraga». 

«Loomulikult on iga valitsusliidu püsimise eelduseks kõigi osapoolte tahe ühiselt Eesti elu edasi viia ning mõistmine, et valitsuses olek tähendab vastutust mitte ainult enda valijate, vaid kogu Eesti riigi ja rahva ees,» sõnas Kiik. 

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles