September otsustab valitsuse saatuse (127)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Kevadise eelarvestrateegia arutelu aegset reibast teotahet on valitsuses vahepealsete kuudega aina vähemaks jäänud, sest ühe osapoole jutt on jäänud samasuguseks, kui see oli opositsioonis olles. 
Kevadise eelarvestrateegia arutelu aegset reibast teotahet on valitsuses vahepealsete kuudega aina vähemaks jäänud, sest ühe osapoole jutt on jäänud samasuguseks, kui see oli opositsioonis olles. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsuse jätkamine sõltub suuresti sellest, kui paks paistab uue eelarve koostamise eel riigi rahakott.

«Karikas on ammu täis, nüüd tilgub juba ämbrisse,» ütles üks kõrgel positsioonil keskerakondlane Postimehele. See lause käib EKRE poliitikute väljaütlemiste kohta, mis vastupidiselt ootustele pole valitsusse pääsemise järel muutunud. Nii arvavate keskerakondlaste hulk on viimasel ajal suurenenud ning mitmed poliitikud, kes veel kevadel hellitasid lootust, et EKRE on suuteline end muutma, tõdevad nüüd, et nii ei paista siiski minevat.

Riigihalduse minister Jaak Aab tõdes Äripäeva raadiole antud intervjuus, et kui skandaalidest tulenev ebamugavustunne jätkub, ei pruugi heast sisulisest koostööst enam piisata. Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles Postimehele, et edaspidi tuleb panna enam rõhku sisulistele tegevustele, viidates sellega samuti, et on aeg sõnadest kaugemale jõuda.

Küsimus on, kus on peaministripartei jaoks viimane piir.

Kommentaarid (127)
Copy
Tagasi üles