Simson kohtub Von der Leyeniga, kuid portfellid veel jutuks ei tule

Copy
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Sander Ilvest

Eesti kandidaat Euroopa Komisjoni voliniku kohale Kadri Simson kohtub järgmisel teisipäeval esimest korda komisjoni tulevase presidendi Ursula von der Leyeniga.

«Esimene lühikene kohtumine on kokku lepitud järgmiseks teisipäevaks, aga samas klausliga, et pikemad ja sisulisemad portfellide arutelud tulevad siis, kui kõik liikmesriigid on oma kandidaadid ära nimetanud,» ütles Simson Eesti Rahvusringhäälingule

«Mulle on öeldud, et see kohtumine on üles ehitatud selleks, et saada teada, mis on minu tugevused, millest ma huvitun ja mida ma saan panustada oma poolt tulevase komisjoni töösse,» lisas Simson.

Simson tunnistas, et tema olukorra teeb keeruliseks asjaolu, et ta kandideerib korraga nii Euroopa Komisjoni praeguse (Jean-Claude Junckeri juhitava) kui ka järgmise (alates 1. novembrist 2019 Ursula von der Leyeni juhitava) koosseisu liikmeks.

Euroopa Komisjoni ametist lahkuv presdent Jean-Claude Juncker kiitis heaks nii Eesti kui ka Rumeenia voliniku kandidaadid, kuid ei andnud neile portfelle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles